TARİHÇEMİZ

Ankara ili Çankaya ilçesine bağlı Emek Mahallesi´nde bulunan okulumuz 4 Ekim 1967 tarihinde; Türk yazar, siyaset ve devlet adamı Hamdullah Suphi (Tanrıöver)in ismiyle ilk defa eğitim öğretime başlamış, 1994 yılında Müfredat Laboratuar Okul kapsamına alınmıştır. 

Okulumuz, Çankaya ilçesi 2. bölge Emek Mahallesi 6138 ada 45 no´lu parsel üzerine kurulmuştur. Okulumuzun toplam alanı 9361 m2 olup konum olarak Emek Mahallesi Bişkek Caddesi (eski 8. Cadde) ile 15. Sokak (eski 75. Sokak) arasında yer almaktadır. 

Okulumuzun bulunduğu Emek, eğitim kurumları yönünden hayli zengin olup; semtimizde bir çok özel kreş, 1 lise, 1 ortaokul, 1 ilkokul, 1 meslek lisesi, Dişçilik Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Hukuk Fakültesi bulunmaktadır. Emek sınırları içinde, Milli Kütüphane, TRT Arı Stüdyosu, Buz Pateni Pisti yer almaktadır. Emek Mahallesi´ne ulaşım Avrupa'yı Ortadoğu´ya bağlayan E-5 Karayolu ile Konya-Adana, Çorum-Samsun, İnönü Bulvarı ve Eskişehir-Afyon Karayolları ile sağlanır. Diğer semtlere ulaşım ise 4. ve 8. Caddeler´den geçen belediye otobüsü ve minibüslerle, ayrıca Dikimevi-Aşti güzergahında çalışan Ankaray ile de sağlanmaktadır. Semtimizde devlete ait 1 adet sağlık ocağı, Gazi Üniversitesine bağlı Dişçilik Fakültesi ve özel 3 adet poliklinik vardır. Ayrıca, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Trafik Hastanesi, Özel Ahmet Örs Doğumevi semtimize çok yakın konumdadır. Semtimiz sınırları içerisinde Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı ile Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı, hemen sınırında Dışişleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu, ayrıca şehirlerarası otobüs terminali (AŞTİ) bulunmaktadır. 

07.01.2020 2161